Конференција за новинаре

У Синдикалној организацији Застава оружје одржана је конференција за штампу на којој је председник Синдикалне организације Драган Илић упознао новинаре са проблемима са којима се суочава предузеће Застава оружје због неиздавања извозних дозвола за већ потписане уговоре за оружане снаге Либије, вредне 37 милиона долара. Драган Илић је од Владе Републике Србије затражио одговор зашто се не одобравају извозне дозволе за земљу која није на негативној листи по међународном систему извозне контроле и која се не налази под ембаргом било које међународне институције. Такође, указано је на спорост и инертност државне администрације у поступку издавања извозних дозвола, због које је предузеће Застава оружје већ изгубило део потписаних уговора.
Од председника Републике Србије Бориса Тадића затражен је одговор на питање зашто се стопира уговор вредан 50 милиона долара, колика је збирна вредност потписаних уговора за предузећа Застава оружје из Крагујевца и Слобода из Чачка.
Председник Синдикалне организације Застава оружје Драган Илић рекао је да, и поред више месеци чекања на извозне дозволе, одговор од надлежних није стигао, и да ће Синдикална организација предузети све мере како би се решио овај проблем и предузећу Застава оружје омогућило нормално пословање.

Bookmark the permalink.

Comments are closed